Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja vrijede za sve vrste narudžbi i dostava između vlasnika web stranice www.mojamanufaktura.hrLineaverde, obrta za trgovinu i usluge sa sjedištem u Opatiji na adresi Maršala Tita 112 (u daljnjem tekstu „Prodavatelj“) i kupca (fizičke ili pravne osobe) koji prilikom posjete web trgovini mojamanufaktura.hr odabere jedan ili više proizvoda, popuni formular s potrebnim podacima te ga pošalje Prodavatelju i/ili izvrši plaćanje (u daljnjem tekstu „Kupac“).

1. Kupnja

Kupnja robe vrši se putem web trgovine mojamanufaktura.hr. Prilikom pregleda stranice Kupac može pregledati asortiman proizvoda, cijenu i detalje o proizvodu te, ako se odluči za kupnju, ubaciti proizvod u košaricu. Prodavatelj se obvezuje što jasnije i preciznije opisati određeni proizvod te jasno istaknuti cijenu proizvoda.

U svakom trenutku Kupac može pregledati sadržaj košarice te upravljati njome, odustati od određenih artikala ili cjelokupne kupnje.

Ukoliko se odluči za kupnju Kupac popunjava formular s potrebnim podacima, odabire način plaćanja i dostavu naručene robe. Nakon potvrde Kupac i Prodavatelj će e-mailom biti obaviješteni o narudžbi.

U slučaju većeg broja narudžbi može doći do problema kod upravljanja zalihama te se može dogoditi da Prodavatelj trenutno ne raspolaže s proizvodom kojeg je Kupac kupio.

U tom slučaju Prodavatelj će odmah kontaktirati Kupca i obavijestiti ga o nastalom propustu te dogovoriti zajedničko rješenje – javiti Kupcu najkraći mogući rok kada će proizvod biti dostupan, dogovoriti s Kupcem zamjenu proizvoda za neki drugi ili vratiti Kupcu novac.

Prodaja ponuđene robe na web servisu mojamanufakura.hr odvija se u količinama koje su uobičajene za kućanstvo.

Prema članku 11. Zakona o trgovini, prodaja alkoholnih pića i drugih pića koja sadrže alkohol zabranjena je osobama mlađima od 18 godina.

2. Plaćanje

Pri završetku odabira željenih artikala i zaključenja narudžbe, slijedi odabir plaćanja. Plaćanje je moguće izvršiti:

Direktno kreditnim karticama – putem odabira opcije – plaćanje kreditnim karticama. Plaćanje se može izvršiti jednokratno sljedećim karticama: Visa, Mastercard, Maestro, Diners, Discover i American Express.

Sva plaćanja se izvršavaju u hrvatskim kunama. Prilikom naplate inozemnom kreditnom karticom iznos u HRK se pretvara u inozemnu valutu prema važećoj tečajnoj listi udruženja kartičara. Kao rezultat pretvaranja cijene, postoji mogućnost male razlike iznosa u odnosu na originalnu cijenu istaknutu na našoj web stranici.

Općom uplatnicom/virmanski – Plaćanje je moguće izvršiti i kasnije putem opće uplatnice/virmanski. Nakon što kupac pošalje narudžbu putem e-maila će mu stići ponuda za plaćanje. Kupac ponudu može uplatiti putem opće uplatnice direktno na račun Prodavatelja. Svi podaci za uplatu bit će navedeni na ponudi.

Prilikom narudžbe Prodavatelj će rezervirati robu tri dana te pričekati uplatu Kupca, a nakon što ona bude vidljiva na računu, Prodavatelj će ju poslati Kupcu. Ukoliko Kupac u roku od tri dana ne uplati rezerviranu robu, Prodavatelj će smatrati da je Kupac odustao od narudžbe.

Plaćanjem pouzećem – Kupac može izabrati plaćanje pouzećem, odnosno plaćanje prilikom preuzimanja paketa. U tom slučaju Prodavatelj priprema paket za isporuku te ga šalje, a Kupac prilikom preuzimanja plaća vrijednost paketa i trošak dostave. Prilikom plaćanja pouzećem, Kupac je dužan platiti i dopunsku uslugu za plaćanje pouzećem u iznosu od 6,00kn.

3. Dostava programa

Dostava pošiljaka vrši se putem HP EXPRESS usluge Hrvatske pošte na adresu koju je Kupac zatražio. Sve pošiljke bit će poslane od strane Prodavatelja u roku od 3 do 5 radnih dana.

Iznimno, ako se dogodi da Prodavatelj nema određeni proizvod na zalihama, kontaktirat će Kupca te s njim dogovoriti zajedničko rješenje (povrat novca, zamjenski proizvod ili duži rok čekanja na proizvod).

Prilikom slanja pošiljke Prodavatelj se obvezuje obavijestiti Kupca o otpremi pošiljke te mu poslati broj pošiljke, kako bi Kupac putem servisa Hrvatske pošte mogao samostalno pratiti gdje se nalazi njegova pošiljka. U svakom trenutku Kupac može kontaktirati Prodavatelja te provjeriti status pošiljke.

Ukoliko Kupac ne preuzme pošiljku te se ona vrati Prodavatelju, Kupac može tražiti ponovno slanje pošiljke te snositi dodatne troškove za ponovljeno slanje pošiljke i troškove povrata pošiljke. Također, u tom slučaju Kupac može i odustati od narudžbe te tražiti povrat novca, ali mu se neuspješna dostava navedenog paketa naplaćuje.

Cijena dostave unutar Republike Hrvatske iznosi:

  •  od 0 do 5kg – 20,00kn
  •  od 5 do 20kg – 30,00kn
  •  od 20 do 50kg – 50,00kn

Cijena dostave izvan Republike Hrvatske, a unutar Europske unije iznosi:

  •  od 0 do 5kg – 100,00kn
  •  od 5 do 20kg – 200,00kn

4. Reklamacije i povrat proizvoda

Prilikom primitka ili preuzimanja robe Kupac je dužan evidentirati eventualna vanjska oštećenja i odmah ih reklamirati djelatniku službe koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.  Ako prilikom preuzimanja pošiljke Kupac primi oštećeni paket, dužan je fotografirati navedeni paket i stupiti u kontakt s Prodavateljem.

Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

  • isporuka robe koja nije naručena
  • isporuka robe koja ima vidljiva oštećenja

Reklamacije vezane za nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi u roku 10 dana od primitka putem elektroničke ili obične pošte:

  • na e-mail adresu: shop@mojamanufaktura.hr
  • pismeno na adresu: Lineaverde, obrt za trgovinu i usluge, Maršala Tita 112, 51410 Opatija
  • ili usmeno na broj telefona: +385 (0)51 818 828

Prodavatelj omogućuje povrat kupljene robe ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti, odnosno ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana te da Kupac nije utjecao na neispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije trošak zamjene proizvoda s novim u cijelosti snosi Prodavatelj.

Prijavite se na naš newsletter

Budite dio naše e-mail liste i prvi saznajte za nove proizvode, nagradne igre i dodatne popuste.

Uspješno ste se prijavili